Thyra Danebod
(-935)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Kong Gorm den Gamle af Danmark

Thyra Danebod

  • Ægteskab (1): Kong Gorm den Gamle af Danmark
  • Død: 935, Jelling.
  • Begravet: Jelling.
Billede

punkttegn  Notater:

Myten om Thyra Danebod

Historikerne Saxo og Svend Aggesen skriver i 1200 tallet om den kloge, smukke og dydige dronning, og tilskrives rollen som den der byggede Dannevirke, men denne rolle har historikerne afvist, idet det er bevist at Dannevirke blev bygget langt tidligere.
I stedet har det været en udbygning af volden.
Historikerne fortæller at den tyske kejser Otto den I bejlede til Thyra, men hun holdt ham hen i et år, og i mellemtiden foranstaltede hun at volden Dannevirke blev opført, så kejser Otto ikke kunne erobre landet.

Thyra bliver også skildret som den kristne, der har været et godt eksempel for sønnen Harald. Det kunne sagtens være forklaringen på at Harald var velvillig indstillet overfor den kristne kirke og senere lod sig døbe.

Thyra Danebod, Danmarks pryd, tanmarkar but, moder Danmark. Navne der symboliserer at hun var vellidt, og gjorde det bedste for Danmark.

Kilde:
http://www.danmarkskonger.dk/konge1.htm

Billede

punkttegn  Om

• Beskæftigelse: Dronning af Danmark.


Billede

Thyra blev gift med Kong Gorm den Gamle af Danmark. (Kong Gorm den Gamle af Danmark blev født omkring 900, døde i 958-959 i Jelling. og blev begravet i Jelling..)




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 16 Okt. 2022 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af skh@skh-design.dk