Anders Pedersen Due
(1433-)
Christenze Henriksdatter Ulfstand
Anders Clementsen Munk
(Omkr 1450-)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Anne Andersdatter Kjerulff

Anders Clementsen Munk

  • Født: Omkr 1450, Vedsted, Aaby sogn.
  • Ægteskab (1): Anne Andersdatter Kjerulff
Billede

punkttegn  Notater:

Anders Clementsen Munk (omk. 1485)Bondeoprøreren Skipper Klement er efter sigende født på Vedstedgård, det nuværende matr. nr. 3, Vedsted, Aaby Sogn. Skipper Klement - eller Klement Andersen som han hedder - må være født omkring 1485 og han blev 9.9.1536 henrettet på Viborg Landsting.

Endegyldigt bevis for at Skipper Klement er født på netop Vedstedgård haves ikke, men ifølge overleveringen er det på den nuværende matrikel nr. 3 han er vokset op. Dette underbygges af at Vedstedgård gennem tiden har været den største gård i Vedsted og at Skipper Klement skulle stamme ud af en fornem slægt.

En rimelig sikker viden om Skipper Klements ophav haves fra selvejerbonden Peder Dyreskjøt (1629-1707), som på sin tid var kendt for sin viden om historie og genealogi. I begyndelsen af 1700-tallet sender Peder Dyreskjøt et brev til Biskop Jens Bircherod i Aalborg som ligeledes var historisk interesseret omhandlende bl.a. Skipper Klement. Han skriver: "Skipper Klement var efter gamle Folks Tale født i Aaby Sogn i Vedsted og hans Moder var af stor Slægt af de Kjerulfer; Min Moders Morbroder Sal. Bertel Kjerulf i Aslund, som døde 1672 over 90 Aar gammel, fortalte en Gang i min Ungdom dette til min Sal. Fader om Skipper Klement: Samme Skipper Klement var født i Vedsted i Aaby Sogn og var en rig bosiddende Mand i Aalborg, havde selv baade Skibe, Gaarde og Gods og besejlede baade Østersøen, Lybeck, Riga, Reval og vidt om, og i Vestersøen ad England, Nederland Frankrige og Spanien, og konvojerede mange og var en meget fornem og agtet Mand, før han ingav sig i den lybske Rebellion;"

Skipper Clements far Anders Clementsen Munk var ejer af Vedstedgård. Han var gift med Anne Andersdatter Kjærulf


Billede

Anders blev gift med Anne Andersdatter Kjerulff. (Anne Andersdatter Kjerulff blev født cirka 1457 i Vadum sogn og døde i 1525 i Kærsgaard, Hellevad sogn..)
Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 23 Feb. 2019 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; indholdsophavsret og vedligeholdelse af skh@skh-design.dk